منتدى إقرأ الثقافي
المواد المنشورة هنا لا تعبر بالضرورة عن رأي القائمين عليها
غايتنا رضى الله سبحانه, و هدفنا تثقيف الأمة الإسلامية بكل العلوم
منتدى إقرأ الثقافي
المواد المنشورة هنا لا تعبر بالضرورة عن رأي القائمين عليها
غايتنا رضى الله سبحانه, و هدفنا تثقيف الأمة الإسلامية بكل العلوم
منتدى إقرأ الثقافي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى إقرأ الثقافي

منتدى ثقافي للكتب باللغات الكوردية, العربية, الفارسية و الإنجليزية
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  المنشوراتالمنشورات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 قران را چگون بخوانیم - محمد قطب

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ابو علي الكردي
المدير
ابو علي الكردي


عدد المساهمات : 11831
تاريخ التسجيل : 01/09/2013
العمر : 63
الموقع : أربيل

قران را چگون بخوانیم - محمد قطب Empty
مُساهمةموضوع: قران را چگون بخوانیم - محمد قطب   قران را چگون بخوانیم - محمد قطب I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 03, 2016 9:25 pm

قران را چگون بخوانیم - محمد قطب Ouoa12


قران را چگون بخوانیم
مؤلف: محمد قطب
مترجم: شاهرخ مولايى
ناشر: انتشارات ايلاف شيراز
چاپ اول 1390

قرآن روحی است که انسان مؤمن در سفر مشقت بارش در این جهان می تواند بدان انس بگیرد. قرآن نوری است که تمامی ابعاد روحی انسان بوسیله ی آن متجلی می شود. معلمی است که همواره خوبیها را به او تلقین می کند. و هدایتگری است برای بشر که نشانه های راه را به او می نمایاند.

زندگی در معیت قرآن، جهانی آمیخته از شعور و عواطف را در وجود انسان بر می انگیزاند، که تنها کسی از آن بهره مند گشته و حلاوت آن را می چشد که با قلبی گشاده واحساسی پاک و روشن با قرآن انس گرفته باشد. جهانی که روح انسان در آن شنا می کند، فکر در آن جولان می دهد و هر نفسی به اندارزه ی نیاز یا وسعش از آن بهره می برد. زندگی با قرآن زندگی با خداست.

قرآن کتابی است نازل شده از جانب خداوند و کلام اوست که فکر و روح انسان را مخاطب خویش گردانیده است. قرآن ارتباط مستقیمی است بین انسان و خداوند، که در آن ایزد متعال ذات بی مثال خویش را با اسما و صفات و افعالش معرفی می کند و قدرت معجزه آسایش را و رحمت بی کرانش را و علم بی پایانش را برای آدمیان به تصویر می کشد. تصویری بدان حد که انسان خاکی قدرت درک آن را در این جهان از صفات خدایش دارا می باشد.

پس مادامی که انسان با قرآن اوقات خود را سپری می کند گویا با خدایش زیست می کند. و آن هنگامی است که رحمت و فضل خداوندی را بر خود احساس می کند آن فضل و رحمتی که سبب شد تا خداوند با کتابش انسان را مورد خطاب خویش قرار داده و با او صحبت کند. انسانی که اگر فضل و رحمت بی پایان خداوندی نبود، ذره ای بود فناپذیر، که نه تنها خود او بلکه سیاره ای که در آن زندگی می کند نیز در برابر ملک بی پایان خداوندی وزنه ای به حساب نمی آمد. اما همین رحمت و شفقت خداوند باعث گردید تا آن کمال مطلق، رسولی کریم را برای قرائت کتابش بر بندگان به سوی آنان گسیل دارد تا هدایتی باشد برای آدمیان. و بی گمان تنها همین فضل و رحمت خداوندی است که از به هدر رفتن انسان جلوگیری کرد.

در تمام لحظاتی که انسان در حال تلاوت کلام خداوند است از ابتدای هر سوره تا انتهای آن، از فاتحه تا معوذتین در همه ی این لحظات او در حال زندگی با خداوند است. از همین رو است که رسول (صلی الله علیه وسلم) مؤمنان را به مداومت در تلاوت و ذکر سفارش می فرماید و از فاصله افتادن میان او و کتاب الهی بر حذر می دارد تا اینکه شاهرگ حیاتی میان انسان و خدایش هرگز قطع نگردد و قلب مؤمن همواره در حال ارتباط با خداوند بوده و آیینه ی قلبش از زنگارزدگی رهایی یابد.

نفس انسان در این جهان همواره در معرض ناپاکیها و آلودگیها بوده است. به گونه ای که اگر برای زدودن آن از صفحه ی روحش اقدامی نکند، این آلودگیها تا بدانجا انباشته می شود که صفا و پاکی قلب و روح را از بین خواهند برد و دیگر نوری نمی تواند در آن نفوذ کند تا مظهر نور الهی گردد.

قرآن کتابی است که می تواند زنگارها را از نفس بزداید و نفس را از آن رهایی بخشد و نور الهی را به اعماق آن بتاباند. بنابراین انسان هیچ گاه از مصاحبت با قرآن بی نیاز نخواهد شد.

اما سؤالی که اینجا مطرح می شود این است که قرآن را چگونه باید خواند؟ آیا تنها مجرد تلاوت کافی است؟ آیا آن را بخوانیم تا به یاد مرگ و جهان آخرت بیفتیم؟ آن را بخوانیم تا از بلاغت و زیبایی عبارات و الفاظش لذت ببریم؟ آن را بخوانیم تا از مباحث علمی آن بهره مند گردیم؟ آن را بخوانیم تا به نظریات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و تربیتی آن دست یابیم؟ و یا باید آن را بخوانیم تا پیامهای اخلاقی آن را اقتباس نموده، با آن نفس خود را و سایر انسانها را مورد پند و اندرز قرار دهیم؟

بدون شک ذات تلاوت قرآن ثواب دارد و قرآن کتابی است که در تعریف آن صفت «المتعبِّد بتلاوته» را قید می کنند. بنا بر این هرکدام از این اهداف مدنظر باشند، خداوند برای ما پاداشی را مقرر خواهد فرمود. اما اجرها متفاوت خواهند بود. به همان اندازه که میزان تدبر در آیات ـ چیزی که خداوند ما را در هنگام مطالعه ی قرآن به آن امر فرموده است ـ افزایش یابد، اجر ما نیز به همان مقدار بیشتر خواهد شد.

لیکن باید توجه داشت که تدبر در قرآن خود یک هدف نیست بلکه وسیله ای است که ما می توانیم به غایتی بس بزرگ که هدف نهایی تلاوت قرآن است دست پیدا کنیم. آن هدف بلند، نهایی و سرنوشت ساز این است که با شنیدن، خواندن و خشوع در برابر قرآن به هدایت برسیم. و خود را در زندگی به روشی مقید گردانیم که خداوند آن را در قرآنش برای ما ترسیم نموده است. و به عبارتی دیگر قرآن را چنان بخوانیم که در منهج زندگی ما تحولی بس بزرگ ایجاد نماید.


دانلود این كتاب
==========

لنك مستقیم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://iqra.ahlamontada.com
ابو عبدالرحمن الكردي
مشرف
ابو عبدالرحمن الكردي


عدد المساهمات : 5013
تاريخ التسجيل : 03/09/2013
العمر : 48
الموقع : (أرض الله الواسعة)

قران را چگون بخوانیم - محمد قطب Empty
مُساهمةموضوع: رد: قران را چگون بخوانیم - محمد قطب   قران را چگون بخوانیم - محمد قطب I_icon_minitimeالأربعاء فبراير 07, 2018 10:09 am

بارك الله فيكم
وجزاكم الله خيرا
واحسن الله اليكم
واعانكم الله ويسر امركم
كان الله لكم وكثر من امثالكم
ادام الله بقائكم علي الخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حمّاد




عدد المساهمات : 41
تاريخ التسجيل : 22/02/2020

قران را چگون بخوانیم - محمد قطب Empty
مُساهمةموضوع: رد: قران را چگون بخوانیم - محمد قطب   قران را چگون بخوانیم - محمد قطب I_icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 23, 2020 8:13 am

شکرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
قران را چگون بخوانیم - محمد قطب
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى إقرأ الثقافي :: كتابخانه‌ فارسی - كتێبخانه‌ی فارسی - المكتبة الفارسیة :: قرآن - تفسير - علوم قرآن-
انتقل الى: